Číta nás cez 130 tisíc ľudí | Autori | O Inet.sk | OZ IPV | Referáty | Reklama | RSS
Keď už približne vieme čo to IRC je, môžeme si ukázať ako sa k nemu dostaneme. Určite sa neľakajte, nie je to nič čo by nezvládol bežný užívateľ ktorý vie do prehliadača naťukať www adresu. Veď ak to zvláda môj 12 ročný bratranec... A ak Vám to náhodou nepôjde, určite v tom bude len nejaký zádrhel, ktorý spoločne vyriešime.
22. 4. 2003, Software, Redakcia Inet.sk, Pridať komentár, Neohodnotené
No, ked uz pises na slovensky server, mohol si uviest aj tie slovenske servery nextra.irc.sk, telecom.irc.sk, napri.irc.sk. Porty sa mozu pouzivat vselijake, ako si prisiel k tym cislam 6665-6669 neviem. Najrozsirenejsi a de facto standardny je 6667, slovenske servery maju 6666-6669, niektore servery mavaju rozne ine. Odporucam zacat s 6667 a pripadne si zistit ktore su este pristupne pre ten-ktory server.
Matus "fantomas" Uhlar, xxx.xxx.xxx.xxx, 23. 4. 2003, Odpovedať
ved to tam mam Servere si vyberajte podľa geografický najbližších k Vám. Ak ste na Slovensku máte na výber z troch serverov: irc.nextra.sk alebo irc.telecom.sk alebo irc.napri.sk tie porty: su vpoho a zhodneme sa, ze 6667 je dobry
mato dzubak, xxx.xxx.xxx.xxx, 26. 4. 2003, Odpovedať
Este spomeniem, ze mirc je plne funkcny a casovo neobmedzeny program. Ale mali by ste si ho po 30 dnoch zaregistrovat, cena je 10$-40$ - mozete si cenu vybrat podla Vazho financneho stavu
mato dzubak, xxx.xxx.xxx.xxx, 26. 4. 2003, Odpovedať
No napriklad taky BitchX (odkaz) je tusim uplne zdarma (opensource, GPL), len si to treba vediet skompilovat ) [teda nieze by som visel niekedy na irc (naposledy som take pachal peknych par rokov dozadu), ale viem co useri chcu nainstalovane na serveri aby mohli visiet]
si, xxx.xxx.xxx.xxx, 26. 4. 2003, Odpovedať
Tesi ma ze stranky Inet.sk cita aj server op
mato dzubak, xxx.xxx.xxx.xxx, 27. 4. 2003, Odpovedať
Diskusia k tomuto článku je aktuálne vypnutá
Inet.sk – Internetový denník, ISSN 1336-1899
Copyright 2002 – 2010 Inet.sk, s. r. o., Všetky práva vyhradené, Neprešlo jazykovou úpravou
Partneri:
123velkoformatovatlac.sk
Aaavizitky.sk
Bilancia skrývky
BiznisHosting.sk
CinemaView.sk
Digitálne fotoaparáty
Digitlac.sk
Fotografie
Grafika.sk
HrajSa.sk
Katalog Pozri.sk